Tässä uutishaastattelussa puheenvuoron saavat kuuluisat aktivistit Jane Goodall ja Vandana Shiva.

Jane Goodall on kuuluisa englantilainen tutkija ja antropologi, joka tunnetaan parhaiteen simpanssien sosiaalista elämää koskevista tutkimuksistaan. Jane Goodall ei ole pelkästään omistanut elämäänsä simpanssien tutkimiseen, vaan myös niiden suojeluun. Vuonna 1977 hän perusti Jane Goodall Instituten, jolla on lukuisia toimipisteitä eri puolilla maailmaa ja jonka tavoitteena on ympäristön ja erityisesti simpanssien suojelu.

Toinen haastateltavista on tunnettu intialainen tutkija ja aktivisti Vandana Shiva. Koulutukseltaan Vandana Shiva on fyysikko, mutta hänelle keskeisiä teemoja ovat luonnonsuojelu. Hän on taistellut kiivaasti geenimuuntelua ja kansainvälistä konsernia Monsantoa vastaan.

Haastattelussa kummatkin naiset ilmaisevat huolensa siitä, miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan elämään maapallolla.

Vandana Shiva varoittaa, että jäätiköiden sulaminen ja sitä seuraava merenpinnan nousu uhkaavat rannikkoalueilla eläviä ihmisiä ja lajeja. Samalla kokonaiset saaret voisivat kadota vedenpinnan alle.

Jane Goodall kommentoi, että teollisuudella ja johtavilla yrityksillä on niin paljon valtaa, että ne voivat helposti ohittaa jopa maiden poliittiset päättäjät. Hän erityisen surullinen siitä. että tulevat sukupolvet tulevat maksamaan korkean hinnan siitä tuhosta, minkä aikaisemmat sukupolvet ovat aiheuttaneet.