On paljon asioita mitä voi harrastaa netin kautta! Ei ole melkein mitään, mitä ei voisi nykyään oppia tai tehdä netin välityksellä.

Sosiaalisen median ansiosta on mahdollista seurustella, jutella ja vaihtaa ajatuksia netin kautta käyttämällä puhelinta tai tietokonetta.

Myös erilaiset instituutiot, opettajat ja ohjaajat ovat ymmärtäneet netin tärkeän roolin. Oli kysessä sitten kieliopinnot, etäkoulutus tai muu kurssi – melkein mitä tahansa voi nykyään harjoittaa myös internetin kautta.

Kiinnostaako esimerkiksi uuden kielen oppiminen? Haluatko oppia photoshopin käyttöä? Vai kiinnostaako vaikkapa tiede?

Nykään löytyy lukemattomia sivustoja, joilla voi saada oman ohjaajan. Hyvä esimerkki tällaisesta sivustosta on buddyschool.com, jolla voi löytää tukea ja ohjausta melkein mihin tahansa asiaan. Ilmouttautuminen palveluun on ilmaista ja sivuston käyttö helppoa. Heti kun mielekäs aine tai teema on löytynyt, voi valita itselleen sopivalta tuntuvan ohjaajan. ”Book lesson” –näppäimen avulla tunnin voi varata helposti vapaana olevalle ajalle. Tunnit pidetään Skypen kautta eli uuden harrastuksen takia ei tarvitse lähteä omaa kotia kauemmas.

On myös lukuisia mahdollisuuksia osallistua erilaisiin online-kursseihin. Oppia voi niinkin erilaisista aiheista kuin yrittämisestä, itsensä kehittämisestä, joogasta tai kulttuurista. Erilaisia e-kursseja, telesummit-ohjelmia tai webinaareja järjestetään usein myös ilman osallistusmismaksua. Varsin suosituksi ovat tulleet myös erilaiset coaching-kurssit, joilla opetetaan esimerkiksi oman luovuuden löytämistä ja trendikkäitä aiheita kuten vaurauden lisäämistä, optimismia tai ajanhallintaa.

Myös tunnettu Stanford University järjestää mielenkiintoisia kursseja netissä. Kursseja tarjotaan niinkin erilaisista aiheista kuin matematiikasta, tietojenkäsittelytieteestä ja kasvatuksesta. Tieteellisesti korkeatasoiset kurssit eivät kuitenkaan käy pelkästään viihteestä. Näillä kursseilla tarkoituksena on todellakin oppia jotakin ja myös tehdä säännöllisiä tehtäviä.

Mikäli etsit ”kevyempiä” harrastuksia, pelaaminen netissä on yksi hauska viihteen muoto. Pelisivuja löytyy monenlaisia ja niiltä on myös mahdollista löytää peliseuraa eripuolilta maailmaa. Netissä voi nykyyän pelata ihan mitä vaan. Virtuaalisia versioita löytyy shakista, erilaisista urheilulajeista ja myös kolikkopeleistä. Suosituimpiin netissä pelattaviin peleihin kuuluvat myös erilaiset rahapelit kuten pokeri.

Internetin aikakautena, harrastuksia ei siis tarvitse lähteä etsimään kauas eikä niistä tarvitse välttämättä maksaakaan – usein riittää pelkkä  nettiyhteys!