Internet on mullistanut ihmisten elämää ennennäkemättömällä tavalla. 1990-luvulla yleiseen käyttöön tullut netti on sekä helpottanut että nopeuttanut tiedonsiirtoa ratkaisevalla tavalla. Myös kännykät ja myöhemmin kehittyneet älypuhelimet ovat muokanneet ihmisten tapaa kommunikoida uudella vuosituhannella.

Mikä on sitten suurin muutos, minkä internet on tuonut tullessaan?

Yksi on varmastikin se, että tiedon siirtäminen on sekä nopeutunut että helpottunut ratkaisevasti. Ohi ovat ajat, kun piti lähettää informaatiota kirjan tai kirjeen muodossa postitse tai faksin avulla. Internetin avulla on myös mahdollista jakaa sama tieto kerralla usemman henkilön kanssa ja esimerkiksi samanaikaisesti työstää samaa dokumenttia tai tehtävää suuremman ryhmän kanssa.Työryhmien, kolleegoiden tai johtajien ei siis tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa, tehdäkseen yhdessä töitä. Videoteknologiaa käyttämällä konferenssi voidaan hoitaa helposti osallistujien olinpaikasta riippumatta kameran avulla. Mikä ennen vaati henkilöiden matkustamista samaan paikkaan, voidaan nykyään hoitaa kätevästi etätyönä. Älypuhelimet ja jatkuvasti kehittynyt internetin nopeus ovat ennestään lisänneet joustavuutta. Nykyään kommunikaatio ja työnteko onnistuvat helposti vaikka matkustaessa.

Internetin nopea kehitys on vaikuttanut ratkaisevasti myös pelien maailmaan. Kun 90-luvulla pelattiin vielä Nintendoa pelikonsolilla, nykään pelejä voidaan ladata netistä ja pelaaminen onnistuu tietokoneella tai puhelimella.

On helppo verkostoitua eri puolilta maailmaa tulevien pelaajien kanssa. Pelejä kuten shakkia tai pokeria voi pelata erilaisina virtuaalisina versioina rahasta ja osallistua jopa kansainvälisiin turnauksiin.

Jännittävä pelaamisen muoto on myös roolipeli. Siinä erilaiset pelaajat voivat luovat  mielikuvitteelisen hahmon ja myös aktiivisesti vaikuttaa pelin kulkuun. Jokainen pelaaja ikäänkuin ”kirjoittaa” oman hahmonsa – sen toimintaa, puheita ja reaktioita.

Netissä pelattavien pelien aiheet vaihtelevat. Usein tarinat kehittyvät jonkun elokuvan tai kirjan ympärille. Suosittuja inspiraation lähteitä ovat myös Japanista tulleet mangat ja animehenkiset elokuvat.

Netissä voi siis sukeltaa toisenlaiseen maailmaan ja rooliin ja kokea yhdessä muiden pelaajien kanssa elämää keskiajalla, seikkailla avaruudessa tai selvittää rikostarinaa. Minkä roolin sinä valitsisit?