Internet ja tietokoneet ovat kehittyneet hurjaa vauhtia, kuten yllä oleva video vaikuttavalla tavalla osoittaa. Nykyihmisen näkökulmasta 1990-luvun vanhat tietokoneet näyttävät melkein kivikauden historiallisilta löydöiltä.  Näyttöpäätteet ovat laatikkomaisia ja suhteellisen pieniä, kuva on mustavalkoinen ja koneiden käyttö ennen Windwosin keksimää käyttöjärjestelmää hankalampaa.

Myös internet oli 1990-luvulla vielä täysin eri tasolla. Kuten videossa esiintyvät henkilöt kuvailevat, tietomäärä oli valtava ja tietojen löytäminen netissä hankalaa. Täytyy muistaa, että elettiin vielä aikaa, ennen Google-hakukoneen syntyä! Informaation etsiminen vaati siis jo jonkun asteista osaamista.

Googlen tarina alkoi vuonna 1996 Stanfordin yliopistossa, jossa tohtoriopiskelijat Larry Page ja Sergei Brin halusivat kehittää internetin hakua helpommaksi. Klassikoksi muuttunut internetsivu google.com perustettiin vuonna 1997 ja Googe -yhtiö perustettiin vuotta myöhemmin.

Vuonna 1998 PC Magazine kirjoittaa Google-hakukoneen vaikuttavasta  kyvystä löytää oleellista tietoa.

Siitä alkaa kahden opiskelijan tutkimusprojektista alkunsa saaneen yrityksen maailmanlaajuinen voittokulku.

2000-luvun alussa Google kasvaa nopeaan tahtiin. Sivustosta lanseerataan erikielisiä versioita, ja pian myös Google Adwords aloittaa toimintansa. Google nousee maailman johtavaksi hakukoneeksi. Sen tietokannassa olevien webbisivujen määrä nousee vuoden 2001 lopussa peräti 3 miljardiin.

Kehitys on niin nopeaa, että Googlen historia paisuu helposti monisivuiseksi. Mainitsemisen arvoisia kohokohtia yrityksen tuotekehityksessä ovat Google Maps, Google Earth, Google Analytics ja Google Translator.

Ehdottomasti mainittava on myös Googlen lanseeraama sähköpostipalvelu Gmail, joka on kasvattanut valtavan suosion helppokäyttöisyytensä ja monipuolisuutensa ansiosta. Palvelun käyttäjät hyötyvät useista ilmaisista Goolgen palveluista joita ovat: Google+, Google Drive, Google Docs ja Google Calendar. Sähköpostiohjelmaan on myös integroitu chattitoiminto GoogleHangouts, joka mahdollistaa videokonferenssin.

Internetin kehitystä on siis melkein mahdotonta kuvitella ilman Googlen olemassa oloa! Se mikä tuntuu nykynuoresta itsestäänselvyydeltä, ei vielä 1980-luvulla ollut kenenkään käyttäjän mielessä.

On miltei huvittavaa katsoa historiallista videopätkää, jossa todetaan, etteivät naiset ole vielä osanneet innostua tietokoneista.

Netistä on tullut osa ihmisten arkea iästä, sukupuolesta ja kansalaisuudesta riippumatta. Elämää ilman nettiä, voiko sitä enää edes kuvitellakaan?