Yhä useampi julkisuuden henkilö ja yrittäjä vannoo nykyään minimalismin nimeen. Kyse ei ole asketismista saatika saituudesta, vaan uudenlaisesta filosofiasta, joka pyrkii pois valloillaan olevasta materialismista.

Yksi minimalismiliikeen keulahahmoista on bloggaaja Joshua Becker, jonka blogi Becoming Minimalist on saavuttanut valtavan suosion.

Mutta mitä sitten tarkoittaa tämä minimalismi ja voiko se olla myös ratkaisu ilmastonmuutokseen?

Becker listaa monenlaisia syitä, miksi niukkuus kannattaa. Vähemmän tavaraa tarkoittaa vähemmän lainaa, vähemmän omaisuuden valvomiseen liittyvä stressiä, vähemmän paineita olla ajan tasalla ja seurata trendejä ja myös vähemmän ympäristöhaittoja.

Kun turhasta tavarasta ja omaisuudesta luovutaan, elämän tärkeät asiat saavat enemmän tilaa. Ihmisillä on enemmän aikaa kesittyä oleelliseen. Beckerin mukaan kaikki tämä johtaa lisääntyneeseen tyytyväisyyteen.

Liiallisen kuluttamisen vähentäminen voi vaikuttaa positiivisesti ympäristöön. Jos ostamme vähemmän tavaraa, tuotamme vähemmän jätettä. Tavaroita voitaisiin tuottaa vähemmän mikä taas säästäisi luonnonvaroja. Energiankulutus laskisi, jos vähentäisimme turhien laitteiden käyttöä ja tyytyisimme ehkä pienempään kotiin. Saasteiden määrä vähenisi siinä samalla. Hyötyjen lista on pitkä…

Tarkkaan suunniteltu minimalismi voisi oikein totetutettuna olla siis oikein kannattava valinta planeettamme kannalta!

Myönnän, että välillä on kuitenkin kiva pelailla pelejä osoitteessa www.casino-online.fi lähinnä jännityksen vuoksi - ne on sitten niitä vähemmän minimalistisia päiviä..